Rólunk

Kíra

pedagógus

“Abban hiszek, hogy a gyermekekhez csakis “szeretetszálakon“ keresztül lehet kapcsolódni, semmilyen más út nem vezet feléjük. Ha ez létrejön, akkor nem szabad elengedni ezeket a szálakat, és ezért bizony egészen nyugodtan be kell és lehet áldozni az (akármire is szánt) időt, mert tanítani csakis úgy lehet, ha mindenki jól van: az is, aki rosszul aludt aznap, és az is, aki éppen nagyobb fordulatszámon pörög és mozgásra, friss levegőre van szüksége ahhoz, hogy bevonható legyen.

 

Derűs és elfogadó környezetben aztán a közösség valódi támogató közeggé válik, ahová jó bejönni, ahol jó lenni.

 

Ennek a hihetetlenül érzékeny és fogékony óvodából érkező korosztálynak még minden újdonság új élményt is jelent egyben. Hagyni kell, hogy belefeledkezhessenek ezekbe az élménybe, hogy megfogják, megrágják, hogy hallják, énekeljék és együtt mozogjanak vele: mindenki a maga módján és a saját tempójában, mégis együtt. Így válik a játék, a mese, a kirándulás új ismeretté, és így fonódik össze a tanulás a mindennapokkal, ahol a kicsik teljesítménykényszer és felesleges bántások nélkül válhatnak nyitott szemű és szívű felnőttekké. 

 

Nagyon izgatott és boldog vagyok, hogy itt állhatok velük ennek az útnak az elején.”

Telma

alapító

Anikó

alapító

Lincoln Telma, a Földlakók egyik alapítója, Nemzetközi tanulmányok szakon végzett, jelenleg piackutatással foglalkozik, valamint zenészként tevékenykedik. Nemcsak munkájában, hanem saját életében is a tudatos választásokra törekszik, innen fakad elkötelezettsége a tudatos nevelés és a környezettudatos életmód felé is. Kisfia kapcsán született meg az ötlet, hogy egy olyan tanulói közösséget hozzon létre, ahol a gyermekek önbizalommal teli, egészséges tudattal állnak az élethez, miközben a világlátásuk egyre szélesedik.

A tanulócsoport másik alapítója Gacsó Anikó, aki újságíró végzettséggel rendelkezik, jelenleg szabadúszó szövegíró. Nyughatatlan „világjobbító” vágyának köszönhetően önkéntesként több szervezetben is aktív. Mindenre kíváncsi, eleven kisfia 2019. szeptemberére lesz iskolakezdő korú. Anikó évek óta töri a fejét rajta, hogyan lehetne a térségben egy olyan mini iskolát vagy tanulócsoportot létrehozni, amely a családja értékrendjével is harmóniában áll. Olyat, amilyen most végre megvalósulhat.